Intrebari frecvente

Ce este Ştirili?

Ştirili este singurul reader romanesc inteligent care iti ofera un flux unic de continut, pentru ca invata ce iti place sa citesti.

Ştirili personalizeaza noutatile afisate fiecarui utilizator folosind algoritmi de procesare de limbaj natural, filtrandu-le in functie de domeniile de interes preselectate, categoriile si cuvintele cheie ale stirilor citite, voturile (thumbs up, thumbs down) si share-urile articolelor.

Ştirili invata astfel preferintele tale si ordoneaza noutatile astfel incat sa fie relevante pentru tine.

Pentru o segmentare cat mai precisa, Ştirili are peste 30 de categorii si aduce continut de pe 200+ site-uri media/publicatii si bloguri din Romania.

Ştirili este disponibil, deocamdata, doar pe Android dar, in curand, si pe Web si iPhone. Instaleaza Ştirili si nu vei mai cauta niciodata noutati pe net pentru ca vor veni singure la tine!

Lansam feature-uri si adaugam surse noi periodic. Pentru a fi la curent cu noutatile iti recomandam sa urmaresti blog.stirili.ro si pagina de Facebook/Ştirili

Cum imi personalizeaza Ştirili sursele de informatii si continutul lor?

Ştirili invata ce te intereseaza analizand atent cum interactionezi cu articolele si noutatile pe care le citesti. Ştirili ajunge sa te cunoasca din ce in ce mai bine cu cat il folosesti mai mult si are nevoie sa il folosesti cat mai des pentru a accelera procesul de invatare.

Cel mai explicit lucru pe care poti sa-l faci atunci cand interactionezi cu articolele este sa iti exprimi aprobarea, multumirea, satisfactia prin apasarea simbolului care reprezinta gestul cu degetul mare al mainii in sus (thumbs-up). Ştirili va intelege ca doresti sa primesti mai multe articole de acest gen in viitor.

Chiar daca nu te exprimi explicit cu privire la articolele pe care Ştirili ti le recomanda, Ştirili tine cont de categoriile si cuvintele cheie ale articolelor pe care alegi sa le citesti din cele pe care ti le recomanda.

Ştirili are nevoie sa il folosesti cat mai des pentru a accelera procesul de invatare.

Prin ce se diferentiaza Ştirili de agregatoarele de informatii clasice?

Ştirili este singurul reader romanesc inteligent care iti ofera un flux unic de continut personalizat in functie de preferintele tale explicite si comportamentul tau implicit. Asadar, Ştirili nu este un agregator clasic de stiri care doar indexeaza o lista de surse.

Ştirili foloseste tehnologie de ultima ora din domeniul procesarii de limbaj natural (Natural Language Processing - NLP) ca sa iti inteleaga preferintele si sa-ti selecteze stirile cele mai interesante doar pentru tine.

Cat de des se actualizeaza informatiile de pe Ştirili?

Ştirili se actualizeaza o data la fiecare 30 de minute pentru a putea sa-ti ofere stiri proaspete si de actualitate pentru tine.

Cum pot sa elimin informatiile irelevante pentru mine?

Pentru ca Ştirili sa inteleaga ca nu te intereseaza anumite lucruri nu e nevoie decat sa ignori articolele irelevante. Nu le deschide si, in timp, Ştirili va invata ca nu te intereseaza genul acela de articole si nu le va mai adauga in fluxul tau de noutati.

Exista vreo modalitate prin care sa blochez o sursa de informatii in asa fel incat Ştirili sa nu imi mai recomande informatii de la acea sursa?

Da, incepand cu versiunea 2.1, Ştirili iti permite sa blochezi/deblochezi una sau mai multe surse prin intermediul setarii "Sursele mele". Acelasi lucru il poti face apasand luuung pe Thumbs Down. Mai multe detalii despre aceasta functionalitate gasesti aici.

In continuare insa, folosind modalitatile implicite de a indica daca o informatie este irelevanta pentru tine, Ştirili iti va recomanda din ce in ce mai putine informatii irelevante, cu cat il folosesti mai mult.

Am vazut continut duplicat care vine din surse de informatii diferite. S-ar putea elimina aceste duplicate?

Lucram la reducerea sau eliminarea continutului duplicat. Ştirili are deja un algoritm de eliminare a continutului duplicat care trebuie insa imbunatatit.

Cum imi sunt selectate informatiile din sectiunea / categoria "Ştirile mele"?

Categoria "Ştirile mele" contine articolele din toate categoriile de top si toate sursele care au fost determinate ca fiind cele mai relevante pentru tine. In timp, categoria "Ştirile mele" va contine articole din ce in ce mai relevante - informatiile irelevante vor fi filtrate si nu vor aparea in aceasta categorie.

Trebuie tinut cont de faptul ca articolele sunt selectate folosind tehnologie de ultima ora din domeniul procesarii de limbaj natural (Natural Language Processing - NLP). Algoritmii de selectie vor deveni din ce in ce mai buni. O componenta esentiala in procesul de invatare este felul in care alegi sa interactionezi cu articolele pe care le citesti.

Cum pot distribui (share) informatii pe care le citesc pe Ştirili?

Articolele se pot distribui pe cele mai importante retele sociale, Facebook, Twitter, Google+. Poti insa alege sa distribui articole prin e-mail, caz in care Ştirili include in corpul e-mailului atat linkul catre articol cat si un rezumat al articolului.

Pe telefoanele inteligente cu Android, articolele se pot distribui folosind si alte aplicatii instalate pe telefon, cum ar fi Evernote, Instapaper, Pocket sau altele.

Cum as putea sa-mi salvez articole pentru fi citite mai tarziu?

Modalitatea cea mai simpla de a salva articole pentru a fi citite mai tarziu este sa folosesti un serviciu ca Pocket sau Instapaper.

Cum pot sa-mi adaug o categorie, sectiune si/sau o sursa de informatie noua?

Incepand cu versiunea 2.1, Ştirili iti permite sa iti modifici categoriile de top si sa propui surse noi. Noile functionalitati sunt disponibile accesand butonul de setari. Mai multe detalii despre Categoriile mele gasesti aici si despre Solicita surse, aici.

Am acces off-line la articolele recomandate pe Ştirili?

Aceasta functionalitate este in lucru si va fi disponibila intr-o versiune viitoare.

Este disponibil Ştirili pe iPhone?

Lucram la versiunea nativa pentru iPhone. Va fi disponibila in curand. Intre timp, puteti folosi Ştirili, versiunea Web din browserul Safari de pe iPhone.

Este disponibil Ştirili pe Web?

Ştirili este disponibil pe Web. Mai mult, Ştirili Web este "platform-independent", disponibil pe calculatoarele personale, laptopuri, tablete si telefoanele mobile, indiferent de sistemul de operare.

Este disponibil Ştirili pe tablete?

Ştirili Web este "platform-independent", disponibil pe calculatoarele personale, laptopuri, tablete si telefoanele mobile, indiferent de sistemul de operare.

Am o idee interesanta relativ la cum s-ar putea imbunatatii Ştirili. Unde as putea sa o trimit?

Iti suntem recunoscatori pentru orice remarca sau idei de imbunatatire a Ştirili. Trimte-ne un e-mail pe feedback@24cloud.ro. Iti vom raspunde negresit si vom tine cont de sugestiile si ideile tale.